Hoe mogen we u helpen?
22-07-2021

Rabout & Partners gaf eerste gastles Basisschool Op Dreef

Voor het eerst in het bestaan van Rabout & Partners en in kader van 'Week van het geld'  trad Theo Rabout als gastdocent. Begin deze maand werd groep 7 en 8 van Basisschool Op Dreef bijgespijkerd over het onderwerp 'verzekeren'. Ondanks het een wezenlijk onderdeel is van het dagelijkse leven, is dit geen vast onderdeel van de lesstof op de basisschool. 

Tijdens de gastles werd eerst stilgestaan bij het ontstaan van verzekeren en daarna werd er dieper ingegaan op de werking en de mogelijke keuzes.  Dat Ronaldo zijn benen verzekerd voor ruim 200 miljoen zorgde natuurlijk voor de nodige discussie.  De les werd afgesloten met een interactief spel waarbij op een laagdrempelige wijze de kinderen geprikkeld werden om keuzes te maken en bepaalde zaken wel of niet te verzekeren. Getuige het enthousiasme en hilariteit bleek het vooraf als 'saai' bestempelde onderwerp toch een leuk leermoment op te leveren. 

Naar onze mening was en is het goed dat we bijdragen aan de financiële opvoeding van de jeugd. Wellicht goed dat ze weten 'dat niet alles uit de lucht komt vallen' of 'op de rug groeit'.

Wordt wellicht vervolgd

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens

Bereken de maandlasten
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen?
meer informatie
Hypotheekrente nu al vanaf: (En bekijk gelijk alle rentes)
meer informatie