Hoe mogen we je helpen?

Geschiedenis

Hoe Assurantiekantoor De Hullu & Cornelis BV in 2017 Rabout en Partners werd....

Rabout en Partners is de naam die in 2018 is ontstaan nadat de Administratie- en Assurantiekantoor de Hullu & Cornelis eind 2017 als handelsnaam uit het straatbeeld verdween. Eind 2017 werd immers het administratiekantoor De Hullu & Cornelis BV overgenomen door Accon/AVM en trok Theo Rabout met zijn team dat in dienst van Assurantiekantoor De Hullu & Cornelis BV was, naar het nieuwe pand aan de Markt in IJzendijke.

Waar De Hullu & Cornelis BV als motto had "We behandelen anderen, zoals we zelf behandeld willen worden" werd daar rekening houdende met de tand des tijds "Omarm de digitalisering, omhels de klant' aan toegevoegd.

Assurantiekantoor De Hullu & Cornelis BV gevestigd in Hoofdplaat was door de oprichter JP de Hullu één van de onderdelen van financiele diensten die vanuit eerst de Hoofdplaatse Dorpsstraat en later de Pastoor van de Muyssenbergstraat werden aangeboden.

De heren De Hullu en Cornelis bouwden vanaf de vijftig jaren aan een kantoor waarin vele takken van financiele dienstverlening werden aangeboden. Begonnen met het verzorgen van administraties werden later ook assurantien, makelaardij en bankzaken aangeboden. Het kantoor, sterk geworteld in de hoofdplaatse samenleving, groeide gestaag uit naar een betrouwbare, erkende en gekende financieel dienstverlener. Na de eeuwwisseling, werd ondanks de digitalisering, het kantoor verder uitgebouwd (enkel de makelaardij-activiteiten werden afgestoten). In 2017 waren er 20 mensen werkzaam voor Administratie- en Assurantiekantoor De Hullu & Cornelis BV.

De assurantiewerkzaamheden waren jarenlang beperkt van omvang. Na de eeuwwisseling erkende de directie echter een behoefte in de, met name de westzeeuwsvlaamse, markt.  Er werd geinvesteerd in kennis en personele bezetting en zo groeide ook dit onderdeel tot een volwaardige en gedegen partij.

Medio 2016 werd, mede door marktontwikkelingen en opgelegde wet- en regelgeving, besloten het assurantiekantoor (en ook de bankactiviteiten) vanuit een andere locatie te laten opereren. In dit jaar werd het pand aan de Markt 5-6 in IJzendijke verworven en in de maanden daarna werd het achterstallige onderhoud aan het pand verholpen alsmede compleet nieuw ingericht.

Naast de assurantie-afdeling en de RegioBank Hoofdplaat, biedt het nieuwe pand ook aan de RegioBank vestiging van IJzendijke onderdak.  Met de samenvoeging van assurantiekantoor De Hullu & Cornelis BV en Financiele Diensten Hoofdplaat/IJzendijke is vervolgens de onderneming Rabout en Partners BV ontstaan.